El Ajuntament de Vila-real presenta el primer Pla municipal ètic de control i gestió de colònies felines urbanes

Aquest serà liderat per la regidora de Benestar Animal, Ana Torres

General 25 de marzo de 2024 Redacció Redacció
IMG_5348

Aquest document busca garantir el benestar animal, la convivència i la salubritat pública en regular la creació i gestió adequada d'aquestes colònies. El pla estableix condicions per a la ubicació, alimentació i control dels animals a través de programes CER (Captura, Esterilització i Retorn), en compliment de la Llei de Benestar Animal.

Ana Torres explica que aquest pla aborda tres grans àrees: el benestar dels gats comunitaris, la resolució de conflictes veïnals i la prevenció de problemes de salubritat pública. S'estableix l'obligatorietat de registrar-se com a voluntari/alimentador i mantenir un registre d'alimentació de cada nucli de gats comunitaris, amb alimentació exclusivament seca durant certes hores i en punts específics. A més, es requereix mantenir netes les colònies i participar en formacions especialitzades per obtenir l'acreditació com a alimentador, que pot ser sol·licitada per la Policia Local.

El pla també estableix requisits i procediments per autoritzar una colònia, així com la prohibició d'ubicar-les en certs llocs com centres educatius o sanitaris. L'Ajuntament s'encarregarà d'elaborar un registre i mapa de les colònies existents, inspeccionar els nuclis i formar i acreditar al voluntariat, entre altres mesures.

Te puede interesar
Lo más visto
1000x667MUSEOS8

Castelló celebra el Dia Internacional dels Museus

Redacció
Cultura 17 de mayo de 2024

El dissabte 18 de maig, els Museus de Castelló, com l'Espai d'Art Contemporani, acullen activitats dirigides a tots els públics des de les 10.00 hores. Durant la jornada es realitzaran visites guiades, activitats familiars, intervencions musicals i tallers