El Hospital General de Castellón ha donat un pas important en l'atenció a pacients amb trastorn de l'espectre autista (TEA)

Això ho han aconseguit gràcies a incorporar pictogrames en la consulta de neuropediatria

Sanitat 03 de abril de 2024 Redacció Redacció
95891755-e6db-4327-a31c-998074094aa9

Aquests pictogrames estan dissenyats per ajudar a trencar barreres en la comunicació i millorar la qualitat assistencial, reduint l'estrès associat a la visita a l'especialista. S'han creat làmines amb pictogrames que representen les escenes mèdiques més comunes a la consulta, com ara anàlisis de sang, presa de tensió i espera a la sala d'espera, entre altres procediments.

Aquest projecte forma part d'un esforç més ampli de l'hospital anomenat "Sistemes Augmentatius i Alternatius de Comunicació", que busca implementar aquests sistemes en altres serveis i unitats. Aquests sistemes estan dissenyats per ajudar a persones amb dificultats per comunicar-se verbalment, utilitzant eines com símbols, imatges o contingut audiovisual.

El objectiu és crear un entorn sanitari més inclusiu, no només per a pacients amb TEA, sinó també per a persones amb altres discapacitats o condicions mèdiques complexes. El projecte inclou la formació del personal sanitari en l'ús d'aquests sistemes i la sensibilització sobre la importància de la inclusió i accessibilitat en l'entorn hospitalari.

Te puede interesar
Lo más visto
1000x667MUSEOS8

Castelló celebra el Dia Internacional dels Museus

Redacció
Cultura 17 de mayo de 2024

El dissabte 18 de maig, els Museus de Castelló, com l'Espai d'Art Contemporani, acullen activitats dirigides a tots els públics des de les 10.00 hores. Durant la jornada es realitzaran visites guiades, activitats familiars, intervencions musicals i tallers